Back
Evenementen

COMMUNITY · Amsterdam House Dance Community

HOUSE IN CONTEXT
Elke donderdag, vanaf 12 januari 2023
19:00 – 20:15
€7,50

19:00 – 20:15 House Dance class – open level

House Dance is een dansstijl die eind jaren 70 en begin jaren 80 is ontstaan in underground clubs in Chicago en New York. De stijl werd beïnvloed door verschillende soorten bewegingen, waaronder Tap, Afrikaanse dans, Latijns-Amerikaanse dans en vechtsporten. House Dance gaat over vrijheid, improvisatie en het voelen van de muziek.

Deze les is toegankelijk voor iedereen die graag de fysieke aspecten van House Dance wilt trainen en de conceptuele kant samen wilt ontdekken. De HOUSE IN CONTEXT lessen zijn ontworpen om deze relatief jonge club dansstijl beter te begrijpen. Zowel vanuit de invalshoek van het nachtleven, het danstheater en de battle scene. Ook wordt er ingegaan op de geschiedenis en de vormen die deze dansstijl aanneemt op verschillende plekken in de wereld. De lessen worden gegeven door Patricie Bendova en Saskia Nartey Wemegah.

 

De Amsterdam House Dance Community (AHDC) is in 2013 opgericht om ruimte te creëren waar house dansers zich expressief kunnen uiten. Nu organiseert de Amsterdam House Dance Community samenkomsten voor (house) dansers. Een plek waar we samen kunnen jammen en mensen introduceren aan house dance.

De community staat open voor samenwerkingen, ze zijn te benaderen via social media of e-mail: ahousedancecommunity@gmail.com.

* The classes are suitable for english speakers as well as dutch speakers.