Back
Evenementen

MAKER IN HUIS FESTIVAL · Ghriba · Nour Jordan

Zaterdag 9 december 2023

20:00 – 20:30

Single ticket = €5,-

Passe partout ticket = €10,-

Foto door Kristel Frich
Ghriba (غريبة): vreemd, vreemdeling.

Als Tunesisch-Nederlandse beweegt Nour Jordan zich constant tussen twee werelden, maar door haar gebrekkige Tunesisch valt ze vaak tussen wal en schip. Hoe is het om je in die tussenruimte te bevinden? Wat betekent die plek voor haar?

Door haar eigen ervaringen onder de loep te nemen, bevraagt Nour in Ghriba de invloed die moedertaal heeft op je culturele identiteit en je gevoel van thuis. Ze verkent de emotionele hoogte- en dieptepunten die het Tunesisch haar brengt. Als zij dichter bij haar eigen taal kan komen, kan ze dan uit die tussenwereld klimmen? Kan zij met de ene taal een thuis vinden in de andere?

Nour Jordan (1998) is een hoopvolle spoken word artiest en multidisciplinair woordkunstenaar. Spoken word is voor haar een vorm van creatief verzet, daarom zal zij zich altijd uitspreken waar nodig. Haar voordrachten zijn persoonlijk, activistisch en maatschappij kritisch. Als een astronaut binnen de dampkring navigeert zij door het volwassen leven en in haar handen zijn woorden net hemellichamen die zij vervolgens omzet tot constellaties.

Partnerorganisaties: Over ’t IJ, Poetry Circle, Productiehuis Nowhere & Theater Frascati