Back

Maker in Huis: Annelie Koning

Annelie Koning is zangeres en theatermaker. Ze studeerde de bachelor Jazz en Pop aan het conservatorium van ArtEZ in Arnhem. Na haar afstuderen verhuisde ze naar Amsterdam en ging werken in de jazzscene. Ze vormde haar band BLIK en speelde daarnaast in verschillende projecten van andere jazzmusici.

In 2018 vormde ze met haar zussen het collectief King Sisters. Met hen maakte ze tot nu toe drie theaterconcerten. Door deze samenwerking leerde ze de theaterscene beter kennen. Ze werd door die scene geïnspireerd. Ze wil meer een verhaal gaan vertellen met haar muziek, een dramaturgie in haar concerten. Daarom is ze in 2022 begonnen aan de Master of Theater in Maastricht.

Bij Nowhere onderzoekt Annelie dit jaar de verhouding tussen de performer en het publiek. Van helemaal alleen naar helemaal samen. Wat kan er allemaal gebeuren in de ruimte tussen ons?

SOLO-UNISONO (werktitel)

Eén stem die samen klinkt met alle andere stemmen. Op dezelfde golflengte, dezelfde hertz. Een stem die verlangt naar een collectieve ervaring. Die verlangt naar opgaan in het geheel. Ja, we zijn allemaal anders, en we hebben allemaal iets anders nodig op een ander moment. Maar als we hier nu toch zijn: kan het dan voor even wél samen?!