Back

Maker in Huis: Cat de Win

Cat de Win is een creatieveling met het woord centraal. Wat begon als een voorliefde voor taal mondde al snel uit in het creëren van eigen teksten en verhalen; in de vorm van poëzie, spoken word, songteksten, een autobiografie en ga zo maar door. Ondanks dat het woord centraal staat combineert zij dit maar al te graag met andere creatieve disciplines zoals fotografie, film en muziek. Zo ook voor haar volgende project. 

Voor dit project heeft ze de handen ineengeslagen met Nowhere. Met hulp en begeleiding van hen is zij een serie gedichten gaan schrijven, met als overkoepelend thema ‘de vier elementen’. Deze teksten heeft zij vervolgens als basis gebruiken voor verschillende creatieve uitingen – denk aan video, muziek, fotografie, literatuur etc. Spoken word wordt namelijk al snel in de richting van een voordracht of een bundel geduwd, maar met dit project heeft zij het breder aangepakt en het publiek op álle mogelijke manieren haar teksten laten ervaren. 

Eind 2022 ging de shortfilm SOIL & SKY in première. SOIL & SKY is een poëtische short film die zijn inspiratie vindt in de vier elementen. Aarde, lucht, vuur en water. Gemaakt in samenwerking met Selim Haase & Luke Linssen.