Back

Maker in Huis: Coosje de Loor

Coosje is een theatermaker met een grote liefde voor muziek en fantasie. Tijdens haar afstuderen is ze gaan onderzoeken hoe audio en muziek het decor kan vervangen. Hoe kunnen tonen, ritme en melodieën je doen denken dat je ergens anders bent en je zo het decor voor je gaat zien?  

Tijdens deze residentie zal ze haar handtekening als muziektheatermaker verder gaan ontwikkelen, door haar eerste solo te maken die ze zal schrijven en spelen.

Tortel

Het duivennest boven het raam was druk bewoond nadat de jongen waren geboren. De ouders vlogen af en aan met eten, takjes en pluisjes om het hun verse kinderen naar de zin te maken. Maar duiven zijn ongedierte. En ongedierte wordt verwijderd. Dus het nest, inclusief jongen, is weggehaald en de ouders vliegen nog steeds verward rond bij de dakgoot.

Tortel is een solo waarbij duif en mens een dialoog voeren over hoe de mens zichzelf op de bovenste trede van de ladder zet. Wij als mensen kunnen onszelf soms groter wanen dan we daadwerkelijk zijn. Terwijl de wereld zal wel doorgaan met draaien als wij eenmaal zijn verdwenen.