Back

Maker in Huis: Elodie Emilisa

Elodie Emilisa is een choreograaf en danser, die altijd op zoek is naar samenwerkingen met muzikanten, modeontwerpers, beeldende kunstenaars, schrijvers videomakers en theatermakers.

In deze residentie bij Nowhere gaat Elodie dan ook een interdisciplinaire solo dansvoorstelling maken.

In haar artistieke onderzoek gaat Elodie opzoek naar het doorbreken van de stilte over trauma, (queer) identiteit en de angsten van het mens-zijn, op haar eigen unieke manier. Met een esthetiek die je doet wanen in een andere wereld. Met een danstaal waarin je meegenomen wordt en mag verdwalen.
De voorstelling wordt een visuele, muzikale en dansante trip, alsof je kijkt naar een terugblik van een leven, de flarden van het zijn, gezien door een lichaam van de ander, waarin je jezelf misschien wel herkent. Een ervaring waar je als publiek gewoon even mag zijn, zonder iets te moeten. Met een vleugje humor, die je laat lachen om de absurditeit van dat, wat wij het leven noemen.

Naast het artistieke proces, vindt óók de première van DIEPDUIKER plaats in Nowhere, tijdens het Amsterdam Fringe Festival 2022 van 1-11 september 2022. Tickets koop je HIER. Tot die tijd kun je haar werk volgen op Instagram (@elodieemilisa).