Back

Maker in Huis: Loïs Lint

Loïs is een interdisciplinaire theatermaker met fascinatie voor mens en natuur. In haar werk poogt zij via theater antwoorden te vinden op verschillende vraagstukken. Dit kunnen filosofische, persoonlijke of maatschappelijke vraagstukken zijn. Tijdens haar afstuderen werd zij geïnspireerd door dans en fysiek spel, met name hoe lichamen een verhaal kunnen vertellen. Dit leidde tot haar afstudeervoorstelling waarin zij met 3 spelers een fysieke voorstelling maakte over bewustzijn en de verbinding met de aarde.

Eerder maakte zij in een collectief een podcast en jeugdvoorstelling over de vraag ‘Hoe kun je een held worden?’. Momenteel onderzoekt ze met een theatermaker en zangeres, hoe je met de ritmes van de natuur kan leven. In deze voorstelling staat een intieme theaterervaring centraal, waarbij het publiek actief deelneemt en de voorstelling plaatsvindt in een Yurt.

Naast theatermaker is Loïs werkzaam bij Indifferent, waar zij positieve en inclusieve seksuele voorlichting geeft op verschillende middelbare scholen en MBO’s. 

Bij Nowhere zal Loïs fysiek onderzoek doen naar intimiteit tussen mannen en de invloed van alcohol daarop. Dit gaat zij doen samen met twee spelers. Hierin wil zij verder onderzoeken hoe bewustzijn en fysiek spel kunnen samenvallen. De twee fundamentele thema’s van dit onderzoek zijn grenzen en grenzeloosheid.