Back

Maker in Huis: Loïs Lint

Loïs Lint is een interdisciplinaire theatermaker met fascinatie voor fysiek theater en menselijke interactie. In haar werk brengt zij belangrijke thema’s naar de vloer waarbij vooral ook de lichamen het verhaal vertellen. De thema’s zijn filosofisch, maatschappelijk en persoonlijk gericht. Eerder maakte zij onder andere in een collectief een podcast en jeugdvoorstelling over de vraag ‘Hoe kun je een held worden?’.

Haar werkt kenmerkt zich door echtheid en rauwheid naar de vloer te vertalen. Hierdoor is het spel toegankelijk, maar biedt het tegelijkertijd een artistieke gelaagdheid en meer abstracte uitingsvorm.

Als Maker in Huis (2023) maakt Loïs ‘Grip’. Een fysieke theatervoorstelling met twee dansers, Tim en Masao. De voorstelling vertelt het verhaal van een intieme bromance tussen twee mannen en de complexe invloed die alcohol hierop heeft. Thema’s zijn vriendschap, grenzen en grenzeloosheid. Geleid door beweging en muziek, met stoeiende elementen, elkaar uitdagend, het leven vierend en tegelijkertijd de momenten van stilte en intimiteit. De theatrale setting en het decor zijn minimalistisch en dit versterkt de interactie tussen de performers. ‘Grip’ is geen vaste choreografie maar een reis van verschillende beelden, bewegingen en emoties, geleid door beweging en de interactie tussen de performers.