Back

Maker in Huis: Romy Stark

Romy Stark is een duizendpoot in het creatieve veld met veel liefde voor dans, muziek, theater en tekst. Ze vindt de noodzaak belangrijk en maakt voorstellingen over actuele onderwerpen waar weinig over gesproken wordt, met als hoofdmiddel dans. Romy gebruikt hedendaagse dans hierbij als basis met invloeden vanuit stijlen als Hip-Hop, Popping, Contemporary, House en Floorwork.

In haar residentie heeft Romy een solo gecreëerd waarin haar reis als vrouw centraal staat. Hoofdonderwerpen die hierbij naar voren komen zijn spiritualiteit, de rol van de vrouw, mannelijke en vrouwelijke energie, biografische gebeurtenissen en het opgroeien in een bi-cultureel gezin (Marokkaans/Nederlands). Ze ging dieper in op de rol van de vrouw en het beeld wat we hebben geschetst van de ‘perfecte vrouw’. Deze solo schetst voor haar de reis van haar leven. De continue, oneindige reis om bepaalde denkbeelden en patronen te doorbreken.

Op artistiek vlak zoekt Romy naar verbinding tussen verschillende dansstijlen en kunstdisciplines. Er wordt gewerkt met tekst, theater en zelfgemaakte muziek. Tijdens het Maker in Huis Festival op 3 december 2022 liet zij een eerste preview zien van de voorstelling HAYATI.