Back

An Kuper is een interdisciplinaire kunstenaar die flirt met maatschappelijke vraagstukken, veelal gerelateerd aan queer zijn en machtsdynamieken. An diens werk is absurdistisch en in your face tegelijkertijd, met een voorliefde voor schurende en doordringende beelden.

An werkt met karakters die functioneren als een vrijbrief voor sociaal wenselijk gedrag. Op deze manier kan An ongegeneerd onderwerpen aan de kaak stellen, die liever onder de tafel worden geschoven.

HELENA

Diens meest voorkomende karakter is Helena. Helena heeft meerdere gedaanten die zich fluïde in elkaar over bewegen.
Helena (core entitiy) is een op een worm gebaseerd karakter, meerdelig; glibberig; ondergewaardeerd; in alles transformeerbaar en leeft graag op rottend fruit. Alles wat rot is, heeft immers de potentie om nieuw leven te creëren.
HELena (the Slut) is een stripper; ego-tripper; genderbender; met een sterk aantrekkings- en afstotingsvermogen; die wint je in no time om diens glibberige vingers. HELena (the Slut) is geboren in Club Church bij the House of Løstbois.
(Helena) 433-037-311 is een disfunctioneel karakter, ontwikkeld samen met artificiële intelligentie. Tijdens residentie wordt de dystopische, en vruchtbare, wereld van 433 in beeld gebracht.

433 is een trans(formationeel) en ongedefinieerd karakter vol met errors. 433 komt dominant over; is een geprogrammeerd mens, maar leeft eigenlijk onderdanig aan verschillende hiërarchische structuren. En aan parasieten, daar heeft 433 namelijk een fetisj voor.  Door middel van 433 denk ik na over wat een mens is, in de toekomst kan zijn en is geweest, buiten de bestaande kaders om.