Back

Annelie Koning

Annelie Koning is zangeres en theatermaker. Ze studeerde de bachelor Jazz en Pop aan het conservatorium van ArtEZ in Arnhem. Na haar afstuderen verhuisde ze naar Amsterdam en ging werken in de jazzscene. Ze vormde haar band BLIK en speelde daarnaast in verschillende projecten van andere jazzmusici.

In 2018 vormde ze met haar zussen het collectief King Sisters. Met hen maakte ze tot nu toe drie theaterconcerten. Door deze samenwerking leerde ze de theaterscene beter kennen. Ze werd door die scene geïnspireerd. Ze wil meer een verhaal gaan vertellen met haar muziek, een dramaturgie in haar concerten. Daarom is ze in 2022 begonnen aan de Master of Theater in Maastricht.

Bij Nowhere onderzocht Annelie dit jaar de ongemakkelijke ruimte tussen het ene en het andere nummer. En tussen zichzelf en het publiek.

De ruimte tussen ons

Annelie is een zangeres en ze houdt heel erg van zingen voor een publiek. Maar wat moet ze als het ene nummer afgelopen is, en het volgende nog niet begonnen? Er wordt verwacht dat ze iets vertelt. Maar wie is ze, en wat heeft ze te vertellen? Ze vraagt zich af wat er gebeurt als ze wacht tot ze weet wat ze wil zeggen.

In deze a capella performance probeert Annelie de akelige ruimte tussen het ene lied en het andere te overbruggen. En de ruimte tussen zichzelf en het publiek. Plots gaat het over haar familie en het uit elkaar vallen van haar wereld. Zo wordt ‘De ruimte tussen ons’ een ritueel over ons verlangen naar samenhorigheid in een plek die daar uitermate geschikt voor is: het theater.