Back

Elodie Emilisa

Elodie Emilisa is een choreograaf en danser, die altijd op zoek is naar samenwerkingen met muzikanten, modeontwerpers, beeldende kunstenaars, schrijvers, videomakers en theatermakers.

In deze residentie bij Nowhere heeft Elodie dan ook een interdisciplinaire solo dansvoorstelling gemaakt.

In haar artistieke onderzoek ging Elodie opzoek naar het doorbreken van de stilte over trauma, (queer) identiteit en de angsten van het mens-zijn, op haar eigen unieke manier. Met een esthetiek die je doet wanen in een andere wereld. Met een danstaal waarin je meegenomen wordt en mag verdwalen. De voorstelling is een visuele, muzikale en dansante trip, alsof je kijkt naar een terugblik van een leven, de flarden van het zijn, gezien door een lichaam van de ander, waarin je jezelf misschien wel herkent. Een ervaring waar je als publiek gewoon even mag zijn, zonder iets te moeten. Met een vleugje humor, die je laat lachen om de absurditeit van dat, wat wij het leven noemen.

Naast het artistieke proces, vond óók de première van DIEPDUIKER plaats in Nowhere, tijdens het Amsterdam Fringe Festival 2022 van 1-11 september 2022. Tijdens het Maker in Huis Festival op 3 december 2022 liet Elodie een preview van DIEPDUIKER zien. Ook kan je haar werk volgen op Instagram (@elodieemilisa).