Back

Gaby Berger

Gaby Berger is een danseres die vooral getraind is in hiphop. Drie jaar geleden is ze afgestudeerd van de urban dansopleiding in Utrecht. Hier lag de focus op het zoeken en uitwerken van een eigen danstaal. Dit opende de zoektocht naar een nieuwe manier van het benaderen van haar dans. Hoe ze voorheen alleen focuste op het aanleren van choreografie en het finetunen daarvan, is ze nu liever vrij in haar dans. Ze ziet dans als een gedeelte van haar dat helpt begrijpen, dat helpt helen, dat er is om te delen en te connecten.

SOFT SHELL

Het gevoel dat iedereen meekijkt en weet wat je met je meesleept. Je bagage, je trauma bekent zonder dat je het wilt delen. Opeens wordt jouw verhaal van iedereen.

Tijdens deze residentie duikt Gaby in dit gevoel. Opzoek naar waar haar lichaam dit gevoel opslaat. Naar waar het pijn doet. Om te vinden hoe ze dit kan uiten en mag loslaten.

Soft Shell wordt een video over wat vergeten wordt als we een verhaal delen dat niet van ons is. Een verhaal over iemands anders trauma en pijn is meer dan wat je weet of wilt weten. Het is iemand overkomen. Iemand met gevoelens.