Back

Nicchelle Buyne

Nicchelle Buyne (zij/die) is een Surinaams-Nederlandse dromer die haar verschillende identiteiten verkent door middel van woorden. Met een mix van introspectie en observatie betovert ze met haar pen, waarbij ze de complexiteit van haar zijn met een scherp oog voor detail blootlegt. Met een persoonlijke, toegankelijke stijl onthult Nicchelle de schoonheid van alledaagse momenten, of het nu gaat om de smaak van cantaloupes of een verlaten koffiebeker. In 2023 maakte Nicchelle deel uit van de Poetry Circle 070, waar ze diens woordkunst verder heeft ontwikkeld. Ze deelde haar werk o.a. bij Read My World, Mensen Zeggen Dingen en Podium Sleutelwoord.

Nicchelle’s passie gaat verder dan kunst; als Senior Fellow bij Humanity In Action nodigt ze mensen uit om op het koloniaal verleden van Den Haag te reflecteren. Ook danst ze graag, zet die zich actief in voor de QBIPOC-gemeenschap en maakt ze diens eigen sieraden. Op diens digitale verzamelplek, Nyun Wortu, kun je meer lezen over haar projecten. Diens poëzie deelt ze op Instagram.

Als artist-in-residence bij Productiehuis Nowhere maakt Nicchelle multidisciplinaire kunst over haar oma. In dit werk verkent die de complexiteit van hun band en weeft ze verhalen, herinneringen en emoties samen op een manier die zowel persoonlijk als universeel resoneert. Deze zoektocht verrijkt haar creatieve reis als maker en biedt Nicchelle ruimte om diens artistieke proces te delen met een nieuw publiek.