Nowhere

COLUMNFESTIVAL

De dertiende editie van het Columnfestival staat voor de deur. In het voorjaar van 2019 zullen wederom honderden middelbare scholieren van diverse leeftijden en onderwijsniveaus,  hun ideeën, belevenissen, dromen, ergernissen of willekeurige gedachtenkronkels in een column vatten. Dit alles onder begeleiding van het bevlogen ‘columnistenteam’ van Nowhere en uiteraard hun eigen docent(en).

Uit de honderden geschreven columns maakt het Columnistenteam van Nowhere vervolgens een selectie. Zo verschijnt onder redactie van het Columnistenteam elk jaar ‘De Columnkrant’; een krant met de mooiste, grappigste, leukste, meest bijzondere columns van alle deelnemers. Ook worden er een aantal scholieren geselecteerd om hun column voor te dragen op de festivaldag in Pakhuis de Zwijger. Op die dag delen leerlingen het podium samen met professionele columnisten en ontmoeten we elkaar, luisteren we naar elkaars werk en verbazen, inspireren en ontroeren elkaar.

Een jury van journalisten, schrijvers, columnisten en andere taalliefhebbers selecteert uiteindelijk twee winnaars. De best geschreven column, en de best voorgedragen column. Daarnaast wordt naar aanleiding van het festival een groep van getalenteerde en gemotiveerde scholieren geselecteerd die gaan in een speciaal toptalenten programma gaan werken aan een publicatie in Het Parool.

Wil je als school meedoen aan het columnfestival, of wil je meer informatie over het columnfestival.
Stuur ons een mail!

HET COLUMNFESTIVAL WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: