Nowhere

SCHOOL PROJECTEN

Nowhere maakt al meer dan tien jaar schoolprojecten op maat. Van basisschool tot eindexamenklas en van mbo tot universiteit – en alles er tussenin. Met spoken word, songwriting & muziekproductie, mode, graffiti, dans, beatbox, fotografie en theater. Of we nu één discipline inzetten of een multidisciplinair programma maken, altijd staat de creativiteit- en het verhaal van de leerling centraal.
Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op!

Het Columnfestival is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor scholieren uit heel Amsterdam. Ook dit voorjaar schrijven honderden scholieren een column. Wie meedoet, kan zomaar worden gepubliceerd in Het Parool.

SPOKEN WORD

De kracht van woorden. De zeggingskracht van een verhaal dat goed verteld wordt. Het ontdekken van de waarde van je eigen ideeën en gedachtes. Hoe we elkaar kunnen verrassen met taal. Nowhere is als oprichter van Poetry Circle Nowhere pionier en toonaangevend in het spokenword-genre en beschikt over de beste workshopmasters uit het land.

RAP, SONGWRITING EN MUZIEKPRODUCTIE

Een goede rap of songtekst, wat is dat eigenlijk. Het klinkt soms verraderlijk eenvoudig, maar er komt meestal heel wat kijken bij het bedenken, maken en opnemen van een track. Laat de leerlingen kennis maken met de beste rappers en songwriters van Nederland en laat ze als kers op de taart hun eigen track opnemen.

MODE

Wat je draagt vertelt iets over wie je bent; kleding is identiteit. Ontdek de wereld van het custom-design en re-design. Leer een t-shirt ontwerpen of leer hoe een naaimachine werkt. Maak vooral wat je zelf mooi vindt!

GRAFFITI

Hoe maak je van een lelijke betonnen muur een kunstwerk? Hoe claim je de openbare ruimte? Hoe verhoudt kunst zich tot vandalisme? Hoe werkt de vormgeving van letters? Hoe zet je een strakke outline? Zet je naam op de muur in de tuin van Nowhere en laat je stempel achter!

DANS

De taal van de beweging. Elke spier, elk geluid, elke gedachte. Samen één en allemaal individueel. Voor wie niet bang is om te zweten. Niet bang is om te vertellen wat hem of haar beweegt.

BEATBOX

Omdat je meer kan doen dan praten met je stem. Ben jij benieuwd hoe je van jouw stem een instrument kan maken? Maak van je hart geen moordkuil… Maak van je mond een drumstel.

FOTOGRAFIE

Relevanter dan ooit. De wereld van de beeld-taal. Maar wat is eigenlijk een goede foto? Wat bepaalt de waarde van een beeld? Ontdek de wereld van de fotografie met spiegelreflexcamera’s en lichttheorie. Een beeld zegt meer dan…

THEATER

Voor de verbeeldingskracht. Voor wie als kind al deed alsof ‘ie een personage uit een tv-serie was. Voor wie probeert onaangekondigde sketches op te voeren tijdens familiebijeenkomsten of voor wie wat te vertellen heeft of denkt wat te vertellen te hebben. De vloer is van jou.

DOCUMENTAIRE

Heb je wel eens dat je zoiets tofs, bizars, aangrijpends of belangrijks ziet, dat er eigenlijk een film over gemaakt zou moeten worden? Ontdek de kunst van het documentairemaken en onderzoek hoe je een verhaal in beeld brengt.