Nowhere

SCHOOL PROJECTEN

Nowhere maakt al meer dan tien jaar school projecten op maat. Van basisschool tot VO. Van MBO, HBO en universiteit en alles ertussen in.
Samen met ons netwerk van ervaren workshopmasters (die altijd zelf ook uitvoerend kunstenaar zijn) maken wij projecten van zeer klein en persoonlijk, tot schoolbreed.
Spoken Word, somgwriting & muziekproductie, mode, graffiti, dans, beatbox, fotografie, theater en film. Van één discipline tot een multidisciplinair aanbod. Altijd staat de creativiteit- en het verhaal van de leerling centraal.
Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op!
Daarnaast maken we jaarlijks het Columnfestival, dat aankomend voorjaar weer plaats zal vinden!

Het Columnfestival is een jaarlijks terugkerend festival onder scholieren uit heel Amsterdam. Ook dit jaar schrijven wederom honderden scholieren uit Amsterdam een eigen column. Een selectie van deze columns worden gepubliceerd in onze Columnkrant. Wie volgens de jury uiteindelijk de mooiste, meest prikkelende, schurende of interessante column schrijft kan zomaar worden gepubliceerd in het Parool.

SPOKEN WORD

De kracht van woorden. De zeggingskracht van een verhaal dat goed verteld wordt. Het ontdekken van de waarde van je eigen ideeën en gedachtes. Hoe we elkaar kunnen verrassen met taal. Nowhere is als oprichter van Poetry Circle Nowhere pionier en toonaangevend in het Spoken Word genre en beschikt over de beste workshopmasters uit het land.

SONGWRITING EN MUZIEKPRODUCTIE

Een goed lied, een écht lied, een oprecht lied, een leuk lied, een populair lied. Er komt heel wat kijken bij het bedenken en maken van een lied. Laat de leerlingen kennis maken met de beste songwriters van Nederland en laat ze als kers op de taart hun eigen track opnemen in de professionele opnamestudio van top producer Andy Ricardo.

MODE

Wat je draagt vertelt iets over wie je bent; kleding is identiteit. Ontdek de wereld van het custom-design en re-design. Leer een t-shirt designen of hoe een naaimachine werkt en maak vooral wat je zelf mooi vindt!

GRAFFITI

Hoe maak je van een lelijke betonnen muur een kunstwerk. Hoe claim je de openbare ruimte. Hoe verhoudt kunst zich tot vandalisme. Hoe werkt de vormgeving van letters? Hoe zet je een strakke outline? Zet je naam op de muur in de tuin van Nowhere en laat je stempel achter!

DANS

De taal van de beweging. Elke spier, elk geluid, elke gedachte. Samen één en allemaal individueel. Voor wie niet bang is om te zweten. Niet bang om te vertellen wat hem of haar beweegt!

BEATBOX

Omdat je meer kan doen dan praten met je stem. Ben jij benieuwd hoe je van jouw stem een instrument kan maken. Dus maak van je hart geen moordkuil… Maak van je mond een drumstel!

FOTOGRAFIE

Relevanter dan ooit. De wereld van de beeld-taal. Maar wat is eigenlijk een goede foto. Wat bepaald de waarde van een beeld. Ontdek de wereld van de fotografie met spiegelreflexcamera’s en licht theorie.
A picture says more than…

THEATER

Voor de verbeeldingskracht. Voor wie als kind al deed alsof hij/zij een personage uit een tv serie was. Voor wie stiekem probeert onaangekondigde sketches op te voeren tijdens familiebijeenkomsten of voor wie wat te vertellen heeft of denkt wat te vertellen te hebben. De vloer is van jou!