Nowhere

NOWHERE IS

Nowhere is voor creatievelingen. Al bijna vijftien jaar maken we workshopprogramma’s, voorstellingen, evenementen en schoolprojecten. Spoken Word, dans, fotografie, film, theater, of alles tegelijk. Wij denken niet in hokjes. Beter worden in wat je doet? Een thuishaven voor nieuwe creatieve initiatieven? Een DJ-ruimte huren? Schoolproject? Of gewoon nieuwsgierig? Weet ons te vinden, we zijn (n)ergens.

Wanneer de Youtube tutorial toch niet duidelijk genoeg is: Workshops van Nowhere. Met de beste workshopdocenten die je kunt vinden. Learn from the best!

Nowhere is een ontwikkelings-/trainingsplek voor dansers, theatermakers, dj’s, muzikanten, spoken word artiesten, ontwerpers, fotografen en host communities bij wie je wekelijks terecht kunt voor de tofste workshops en/of andere evenementen. Momenteel in huis: Andy RicardoHouse of VineyardNative Moons en Damsco Break Cypher

Nowhere geeft naast de mogelijkheid je talent te ontwikkelen ook de mogelijkheid je talent te laten zien en horen. Op ons eigen podium, of op grote en kleine podia door heel Nederland. Check onze agenda en mis het niet!

Poetry Circle is voor schrijvende performers en performende schrijvers.
Poetry Circle maakt performances voor festivals, boomhutten, huiskamers en andere plekken. Poetry Circle vind je in Rotterdam, Amsterdam, Leeuwarden, Zwolle, Tilburg en Eindhoven. In elk van deze steden komen wekelijks schrijvers en performers samen om hun talenten te ontplooien.

Het Columnfestival is een jaarlijks terugkerende wedstrijd onder scholieren uit heel Amsterdam. Ook dit jaar schrijven wederom honderden scholieren uit Amsterdam een eigen column. Een selectie van deze columns worden gepubliceerd in onze Columnkrant. Wie volgens de jury uiteindelijk de mooiste, meest prikkelende, schurende of interessante column schrijft kan zomaar worden gepubliceerd in het Parool.

Nowhere is een prachtig cultuurpand in de Indische Buurt in Amsterdam-Oost waar je altijd welkom bent om te werken aan iets moois. Je kunt een DJ-studio huren, een danszaal, een theaterruimte een atelier. Wij denken graag met je mee!

Maakland is een vrijplaats waar je van alles mag maken, waar je creativiteit gestimuleerd wordt en waar je het hele jaar door buiten kunt spelen en bewegen in een natuurlijke omgeving. Bij Maakland ervaren kinderen wat zij allemaal kunnen maken. Het is geen boek of school: Maakland is een wereld. Al je zintuigen worden geprikkeld, een glijbaan waar je hard afroetjst, het geluid en de geuren van een knapperend vuurtje, een skelter die je zelf mag verbouwen.

WAT WIJ DOEN

Nowhere is een productiehuis voor jongeren tussen de 6 en 30 jaar die hun talenten op het gebied van kunst en cultuur willen ontwikkelen. Wij bieden ze de kans om te ontdekken wat hun talenten zijn en hoe ze die kunnen verfijnen. Wij helpen ze met de professionalisering van hun talent en geven ze een podium in en buiten ons pand in Amsterdam-Oost. Het pand dat wordt beheerd door Nowhere, is een uniek onderkomen voor jong, artistiek talent. In de tien jaar dat zij bestaat heeft Nowhere naam gemaakt in het culturele landschap van Amsterdam. Duizenden jongeren nemen jaarlijks deel aan de programma’s die Nowhere aanbiedt.
Nowhere maakt creatieve ambities en succes tastbaar voor een nieuwe generatie.
Ons team zoekt in stad en land (en buitenland) naar creatieve professionals en maakt met hen programma’s die tot de verbeelding spreken en een voorbeeld zijn voor onze doelgroep. Door jongeren te vragen wat zij mooi en interessant vinden, geven zij hun eigen definitie van kunst en goede smaak, vaak onafhankelijk van de heersende artistieke opvattingen. Doordat jonge Amsterdammers meedenken en -beslissen over de vorm en inhoud van onze workshops, masterclasses en uitingen, sluiten de (les)programma’s aan op hun belevingswereld. Bovendien raken zij op deze manier gemotiveerd om aan de workshops een persoonlijke invulling te geven. De creatieve uitingen die hieruit voortkomen, reflecteren ontwikkelingen binnen een hyperdiverse stad als Amsterdam. Nowhere is hierbij zowel voedingsbodem als representant van elkaar snel opvolgende culturele ontwikkelingen. Bij Nowhere gaat de doelgroep altijd voor. Hierdoor is er nu een Poetry Circle in zes steden in Nederland, en zie je talenten die een binding hebben met Nowhere terug op de grootste podia van het land.

DANKZIJ

ONS TEAM