Nowhere

over NOWHERE

Nowhere nodigt je uit om jezelf te zijn. Om je eigen verhaal te vertellen in een creatieve uiting die je past en om daar steeds beter in te worden. Bij Nowhere maak je kennis met het bevredigende gevoel dat het geeft om iets te maken dat in zichzelf goed is. Niet goed omdat de buitenwereld er iets van vindt, maar omdat jíj het goed vindt.
Dit doen we allereerst door een fysieke plek te zijn die je het veilige én inspirerende gevoel geeft dat je kunt zijn wie je wilt. Het is een fijne plek die je welkom heet. Dat heeft grotendeels te maken met de toffe interessante mensen die je hier aantreft: de artiesten die hier repeteren, de medeworkshopdeelnemers, maar ook de gedreven medewerkers van Nowhere. Maar ook het aanblik van de foyer doet er toe, de techniek in de DJ-studio en de materialen in het atelier. De tuin nodigt je uit om even frisse lucht te scheppen en een praatje te maken. Juist in een tijdperk van digitalisering, social media en youtube tutorials is een fysieke plek om samen te komen (en verder te gaan dan detutorials) van belang.
In Nowhere leer je van jezelf, van leeftijdgenoten en ook van aansprekende workshopmasters. Dit
zijn altijd ervaren kunstenaars uit verschillende disciplines, die al ervaring en kunde hebben op een
bepaald vlak, en dit op een inspirerende manier kunnen overdragen. Dit maakt dat zij je authentiek
en vol bevlogenheid de kneepjes van het vak kunnen leren. En andersom raken zij geïnspireerd door de nieuwe generatie creatievelingen die zij in hun workshops ontvangen.
Karakteristiek aan Nowhere is onze voorliefde voor nieuwe en ongebruikelijke kunstvormen. Juist
voor die disciplines die (nog) niet een plek vinden in het kunstvakonderwijs, steken wij onze nek uit.
Het ontbreken van een canon, regels en tradities maakt dat een brede groep jonge mensen zich
aangetrokken voelt tot deze ‘nieuwe’ kunstvormen. Denk aan voguing, popping, beatboxen en
spoken word, waaruit het landelijk platform Poetry Circle Nowhere is voortgekomen.

Of je nu wel of geen ervaring hebt, je krijgt bij ons altijd de beste workshopdocenten die je kunt vinden. Learn from the best.

Nowhere is een plek waar je kunt spelen, ontwikkelen en trainen. We hosten communities bij wie je wekelijks terecht kunt voor de tofste workshops en andere evenementen. Momenteel in huis: JunctionHouse of VineyardNative Moons en Damsco Break Cypher.

Nowhere biedt talenten de mogelijkheid zich te laten zien en horen. Op ons eigen podium en op grote en kleine podia door heel Nederland. Check onze agenda en mis het niet!

Poetry Circle is voor schrijvende performers en performende schrijvers.
Poetry Circle maakt performances voor festivals, boomhutten, huiskamers en andere plekken. Poetry Circle vind je in Rotterdam, Amsterdam, Leeuwarden, Zwolle, Tilburg en Eindhoven. In elk van deze steden komen wekelijks schrijvers en performers samen om hun talenten te ontplooien.

Nowhere organiseert al meer dan tien jaar schoolprojecten op maat. Van basisschool tot eindexamenklas en van mbo tot universiteit – en alles er tussenin. Met spoken word, songwriting & muziekproductie, mode, graffiti, dans, beatbox, fotografie en theater. Of we nu één discipline inzetten of een multidisciplinair programma maken, altijd staat de creativiteit- en het verhaal van de leerling centraal.

Het Columnfestival is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor scholieren uit heel Amsterdam. Ook dit voorjaar schrijven honderden scholieren een column. Wie meedoet, kan zomaar worden gepubliceerd in Het Parool.

Nowhere huist in een prachtig historisch pand in de Indische Buurt in Amsterdam-Oost. Je bent er altijd welkom om te werken aan iets moois. Je kunt een DJ-studio huren, een danszaal, een theaterruimte, een atelier of zelfs een hele foyer. Wij denken graag met je mee!

Maakland is de grootste natuurspeelplaats van Amsterdam en omstreken, een oase in de stad waar je het hele jaar buiten kunt spelen. Bij Maakland ervaren kinderen wat zij allemaal kunnen maken: van een hut tot een taart en van een pompoen tot een tekenrobotje. Het is geen boek of school – Maakland is een wereld. Al je zintuigen worden geprikkeld: door een glijbaan waar je hard afroetsjt, het geluid en de geuren van een knapperend vuurtje of een skelter die je zelf mag verbouwen.

ACHTERGROND

Nowhere is een productiehuis voor jongeren die hun talenten op het gebied van kunst en cultuur willen ontwikkelen. Wij bieden ze de kans om te ontdekken wat hun talenten zijn en hoe ze die kunnen verfijnen. Wij helpen ze met de professionalisering van hun talent en geven ze een podium in en buiten ons pand in Amsterdam-Oost. Het pand dat wordt beheerd door Nowhere, is een uniek onderkomen voor jong, artistiek talent. In de tien jaar dat zij bestaat heeft Nowhere naam gemaakt in het culturele landschap van Amsterdam. Duizenden jongeren nemen jaarlijks deel aan de programma’s die Nowhere aanbiedt.
Nowhere maakt creatieve ambities en succes tastbaar voor een nieuwe generatie.
Ons team zoekt in stad en land (en buitenland) naar creatieve professionals en maakt met hen programma’s die tot de verbeelding spreken en een voorbeeld zijn voor onze doelgroep. Door jongeren te vragen wat zij mooi en interessant vinden, geven zij hun eigen definitie van kunst en goede smaak, vaak onafhankelijk van de heersende artistieke opvattingen. Doordat jonge Amsterdammers meedenken en -beslissen over de vorm en inhoud van onze workshops, masterclasses en uitingen, sluiten de (les)programma’s aan op hun belevingswereld. Bovendien raken zij op deze manier gemotiveerd om aan de workshops een persoonlijke invulling te geven. De creatieve uitingen die hieruit voortkomen, reflecteren ontwikkelingen binnen een hyperdiverse stad als Amsterdam. Nowhere is hierbij zowel voedingsbodem als representant van elkaar snel opvolgende culturele ontwikkelingen. Bij Nowhere gaat de doelgroep altijd voor. Hierdoor is er nu een Poetry Circle in zes steden in Nederland, en zie je talenten die een binding hebben met Nowhere terug op de grootste podia van het land.

DANKZIJ

ONS TEAM