Back
Workshops

Body Confidence

Amazing 007 (GG Dynamite)

Op maandag 4, 11, 18 & 25 september 2023 + op vrijdag 29 september 2023 presentatie bij NOWHERE PRESENTS:

19:00 – 21:00

€25,- voor 4 workshops

Voor deelnemers van 15 t/m 27 jaar

Tijdens deze workshop gaan we dieper in op de Body Category, die voortkomt uit de Ballroom Scene. Een underground subcultuur met roots in New York. Waar in de jaren 80 transvrouwen van kleur de weg baanden door hun eigen safe space te creëren.

Ballroom heeft vele categorieën, waarvan de categorie Body er een is. Deze categorie focust zich op het aanprijzen van je lichaam op het podium aan de juryleden. Dit komt met een zekere mate van vertrouwen en mentale kracht, die zich zou moeten vertalen in de echte wereld. Want… als je je op het podium zo kunt voelen, moet je je ook in de echte wereld hetzelfde kunnen voelen, toch?

Amazing 007 is een van de eerste prominente deelnemers van de Body Category in Nederland. In 2017 liep ze haar eerste ball. Niet wetend wat te doen, maar won zo’n beetje elke ball die daarna kwam. Zelfverzekerd op het podium staan is iets wat velen willen, maar de meesten zijn bang om het daadwerkelijk te doen. Naar jezelf kijken en denken: ja dit is genoeg, ik ben genoeg, zouden meer mensen tegen zichzelf moeten zeggen, maar doen dat niet. Te veel mensen hebben te maken met problemen met het zelfbeeld, maar er wordt zelden over gesproken. Maar waarom eigenlijk? Amazing 007 is hier om daar verandering in te brengen! “Het is mijn doel om allerlei soorten mensen met elkaar te verbinden en te laten zien dat we allemaal met dezelfde shit te maken hebben, we moeten er gewoon over gaan praten.”

Body Confidence is een queer workshop waar mensen kunnen werken aan hun prestaties, lichaamsvertrouwen en omgaan met zelfacceptatie. Leren accepteren van het lichaam waarin ze zich bevinden en het volledige fysieke en mentale potentieel van hun lichaam ontdekken. Met focus op de categorie Body, podiumpresentatie en intenties, maar zonder exclusiviteit. Deze les is O.T.A. (Open To All), of je nu een ball wilt lopen of je gewoon beter wilt voelen als je naar je (naakte) zelf in de spiegel kijkt. Een ruimte creëren waar mensen zich vrij en veilig voelen. Dieper graven naar waar het gebrek aan comfort vandaan komt en hoe deze hindernis kan worden aangepakt als deze zich toch voordoet. Mensen helpen zich beter te voelen over zichzelf en dat irritante stemmetje in je hoofd dat je vertelt dat je niet goed genoeg bent kwijt te raken. Because, newsflash, you are baby! Now… let’s get our 10s, shall we??