Back
Workshops

DJ Beginners

Godsend

Op donderdag 3, 10, 17 & 24 februari 2022 + op vrijdag 25 februari 2022 presentatie bij NOWHERE PRESENTS:

19:00 – 21:00

€25,- voor 4 workshops

Voor deelnemers van 15 t/m 27 jaar

Geboren en getogen in de Bijlmer, verhuisde Godsendo op 9-jarige leeftijd naar IJburg, waar hij met zijn Nigeriaanse familie opgroeide.

Godsend’s vader was van grote muzikale invloed. Na een levendige en melodieuze jeugd te hebben beleefd, is het logisch dat Godsend zijn eigen muzikale pad is ingeslagen. Als kind speelde zijn vader allerlei soorten muziek, waardoor hij opgroeide met Fela Kuti en Project X, maar ook met Eve, The Fugees en Bob Marley. Hij luisterde net zoveel naar muziek als zijn vader, die dicht bij zijn roots staan, kwam hij op het idee om Nigeriaanse kinderliedjes, zoals Project X, te laten samensmelten met moderne beats. Hij wil niet de ‘typische afro deejay’ zijn: hij houdt ervan om creatief te zijn en het oude met het nieuwe te mixen.

“Je kunt niet elke keer Burna Boy spelen. Het wordt saai. Dat doet iedereen.”

Hij checkt regelmatig in bij zijn vrienden in Nigeria, om te zien wat er op dit moment speelt in de scene. Ze weten wie een grote speler is voordat het naar Europa gaat en wanneer er een nieuw nummer zal uitkomen.

Tijdens de workshops leer je de basis van het DJ’en. Denk hierbij aan het aan elkaar mixen van twee nummers en het leren omgaan met de DJ-apparatuur.