Back
Workshops

Filosofie

Tiare van Paridon

Op woensdag 8 maart 2023: VRIENDSCHAP

Op woensdag 5 april 2023: GELUK

Op woensdag 3 mei 2023: LIEFDE

Op woensdag 7 juni 2023: INTIMITEIT

Op woensdag 5 juli 2023: IDENTITEIT

19:00 – 21:00

€5,- per workshop

Voor deelnemers van 15 t/m 27 jaar

In een gesprek komen vaak al snel meningen tegenover elkaar te staan. We luisteren niet goed naar elkaar maar verdedigen wat we al weten. Hoe kom je met elkaar tot een nieuwe, eigen kijk op de dingen? En hoe kun je leren denken buiten je eigen opvattingen?  

Eén keer per maand is er in Productiehuis Nowhere een filosofie avond. Op deze avond verkennen we samen één thema, aan de hand van een socratisch gesprek. 

Voorbij het idee over wat goed en wat fout is, is een prachtige tuin. En daar zal ik je ontmoeten.
— Jalal ad-Din Rumi

Tijdens het gesprek onderzoek jij je eigen denken en dat van de ander. Je leert hoe je een nieuwsgierige houding kunt ontwikkelen, hoe je je oordeel uitstelt en hoe je vragen kunt stellen buiten jouw eigen denkkader en opvattingen. Zo komen we samen -voorbij ideeën over wat goed en fout is- tot wijsheid en verdieping. 

Schrijf je in voor het thema dat jouw gedachten prikkelt, waar je vragen over hebt en dat je graag met anderen onderzoekt. Inschrijven voor de hele reeks is ook mogelijk.  

De workshops worden gegeven door Tiare van Paridon. Zij is filosoof en schrijfster, en geeft denk- en gesprekstraining bij ‘Het Socratisch Gesprek’ in Amsterdam en in het middelbaar onderwijs.