Back
Workshops

Fundraising

Jona Dekker

Op dinsdag 27 februari, 12, 26 maart & 9 april 2024

19:00 – 21:00

€25,- voor 4 workshops

Voor deelnemers van 15 t/m 27 jaar

Het kan een beetje voelen als verzuipen als je een supertof creatief project wil gaan realiseren, maar je moet éérst financiering vinden… Hóe dan? In deze workshopreeks leer je van ervaren fondsenwerver, schrijver en kunstenaar Jona Dekker de eerste beginselen van het fondsenwerven.

Van eerste idee tot aan het financieren van je project met hulp van (kunst)fondsen. Over potjes, je prille idee verwoorden, een projectplan schrijven, tot aan het maken van een begroting en een dekkingsplan (in gewone-mensen-taal: wie gaat dat betalen). Je krijgt een stap-voor-stap uitleg én je gaat meteen aan de slag. Aan de hand van je eigen idee maak je een start met je eigen aanvraag. Na afloop van de workshop kan je zelfstandig je aanvraag indienen!

Voor: makers die al een idee hebben en die willen weten hoe je een idee omzet in een projectplan en een begroting, én hoe je daar de juiste potjes voor vindt. Je hoeft geen ervaring met fondsenwerving te hebben. Je kunt ook aansluiten als je al een beetje ervaring hebt, maar nog een beetje een verdwaald gevoel hebt in fondsenland.

Jona ging ooit journalistiek studeren tíjdens haar studie aan de kunstacademie, omdat er met beeldhouwen geen droog brood te verdienen valt en ze niet afhankelijk wilde zijn van fondsen. De ironie: ze werd niet alleen journalist, maar ook fondsenwerver… Ze deed succesvolle aanvragen voor vele kunstenaars en culturele instellingen en is nu zakelijk leider bij Nowhere. Daarnaast volgt ze momenteel een illustratie opleiding, speelt ze graag op haar ukelele en houdt ze van knutselen met haar kinderen, buiten zijn op de wereld, van blikken van mensen en van woorden die iets brengen, of het nou een zin is, een lied of een boek.