Back
Workshops

Fusion

Kevin Gumbs

Op donderdag 3, 10, 17 & 24 maart 2022 + op vrijdag 25 maart 2022 presentatie bij NOWHERE PRESENTS:

19:00 – 21:00

€25,- voor 4 workshops

Voor deelnemers van 15 t/m 27 jaar

Kevin Gumbs is dansdocent, maker en danser, afgestudeerd aan de Utrechtse Dans Academie en Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.
“Het fascineert mij elke keer opnieuw; om een collectieve groep te beleven en het individu in een eigen kracht te ervaren. Ik geloof in het samenkomen en het delen van ervaringen, om vervolgens dit mee te nemen om jezelf verder te ontwikkelen in deze samenleving als MENS, dansliefhebber, beweger en creatieveling.”

De kern van de Fusion workshops is om het aangeleerde materiaal te vertalen in je eigen danstaal. Korte improvisatieoefeningen zijn het vertrekpunt voor het onderzoeken en creëren van ‘eigenheid’. Identiteit staat centraal in de les, jouw eigenheid wordt gestimuleerd om uit je comfort zone te komen en meer van jezelf te durven presenteren.

Kevin creëert een open podium voor diversiteit binnen dans; de diverse dansachtergronden worden samengebracht d.m.v. gesprekken, opnames van beeldmateriaal en zelfreflecties met elkaar te delen. Er wordt een creatieproces aangegaan met de versmelting van de diverse dansstijlen- en lichamen. Het proces wordt helemaal blanco ingegaan. In dit creatieproces van 4 weken zal elk individu zijn/haar bewegelijke danstaal gaan onderzoeken, en dit uitwisselen met de andere bewegers. Aan het einde van het proces is er een presentatie tijdens Nowhere Presents: