Back
Workshops

MoveMeant Methode

Wesley ‘Vayu’ Rommy – Amenti

Op dinsdag 1, 8, 15 & 22 februari 2022 + op vrijdag 25 februari 2022 presentatie bij NOWHERE PRESENTS:

19:00 – 21:00

€25,- voor 4 workshops

Voor deelnemers van 15 t/m 27 jaar

Amenti

Amenti is een community-based dansorganisatie en gezelschap waar de focus ligt op het bewustzijn vergroten door middel van dans, beweging en kennis. Amenti streeft er naar om de geest te belichamen in plaats van het lichaam te vergeestelijken. In andere woorden: wij vinden het belangrijk om het geheel te ervaren van lichaam en geest met de focus op ons fysieke zijn hier op aarde. De fundering van onze filosofie is onze Movemeant methode waarin we ons richten op bewustwording van onze on(der)bewuste patronen in lichaam en geest.

Via ons psychosomatische medicijn, jonge urban aanpak en kijk op het leven richten we ons op het verbinden met anderen, harmonie brengen binnen onze maatschappij en het openen van gesprekken over mentale gezondheid en connectie tussen lichaam en geest.

Over de MoveMeant Methode

De MoveMeant Methode werd ontwikkeld door Gil ‘the Grid’ Gomes Leal, een bekende urban danser en één van de pioniers die de urbandansstijlen bekender maakten in Nederland. Door Gil’s eigen achtergrond in de hiphop cultuur was hij bekend met de vijfde pilaar van hiphop, namelijk: Knowledge of Self. Een pilaar die vaak vergeten wordt te vermelden naast de andere bekendere aspecten zoals: love, peace, unity and having fun.

Toen Gil in 2012 een psychose op liep richtte hij zich tot deze vijfde pilaar: zelf-kennis. Er gebeurde iets in zijn eigen lichaam en geest, en Gil besloot dit zelf op te willen lossen door zichzelf beter te leren kennen. Dans, bleek een perfecte tool.

Op deze manier werd onze MoveMeant Methode geboren, waardoor hij zichzelf heelde van zijn psychose en waarmee hij en de anderen in Amenti vele anderen hielpen in hun weg naar zelfheling maar ook simpelweg in het beter leren kennen van zichzelf en het leren autentieker te bewegen en in het leven te staan.

Wesley ‘Ojiba Vāyu’ Rommy, geboren en getogen in Rotterdam is movement coach en danser bij Amenti MoveMeant. Zijn liefde voor bewegen kwam al als klein kind naar voren waarbij hij in zijn jeugd veel verschillende sporten beoefende. Eenmaal op de middelbare school kwam hij in aanraking met de Martial Art Kenpo Karate waarin hij zichzelf volledig kon laten opgaan. De fysieke uitdagingen, de diepgang en discipline die tijdens de training naar voren kwamen inspireerden hem zodanig, dat hij in snel tempo beter werd en op de jonge leeftijd van 16 begon met lesgeven aan jong en oud. Tijdens zijn reis in de wereld van Martial Arts begon hij ook te dansen als aanvulling op de Martial Art, en ook hier vond hij een nieuwe passie waarin hij zijn creativiteit los kon laten en zijn lichamelijke capaciteit kon vergroten.

Toen Wesley in 2011 zijn enkel brak en zijn binnen- en buitenbanden scheurden zat professioneel vechten er helaas niet meer voor hem in. Dans was echter een prachtig middel om te revalideren van zijn blessure waardoor Wesley besloot dieper in deze kunst te duiken. Hij begaf zich in eerste instantie veel in het competitieve gedeelte van de urban dans wereld en maakte later de stap om kennis te maken en ervaring op te doen in het theater. Zijn weg naar het theater staat direct in lijn met Amenti MoveMeant, waar hij nu werkzaam is. Het was dan ook hier waar hij zijn plek vond om dieper in de essentie van zijn bewegingstaal te duiken en zich te ontwikkelen op persoonlijk vlak mede dankzij Gil the Grid en Elia Vitadamo, oprichter en bedrijfsmanager van de nu gevormde stichting. Voordat hij begon met het doceren van de methode die in Amenti MoveMeant gehanteerd wordt is hij zelf volledig in de methode gedoken om te kunnen ervaren wat het met een persoon kan doen en zodanig beter ten dienste te kunnen staan van anderen.

Wesley zijn expertise ligt in het lezen van lichamen, waardoor hij mensen bewuster leert te maken van hun lijf en hen te motiveren om constant grenzen te blijven verleggen op het gebied van beweging. Hij maakt hierbij gebruik van zijn ervaring en kennis die hij de laatste 18 jaar heeft opgedaan in Martial Arts, Dans, Yoga, Fitness (Calisthenics) en de movement wereld. Wesley doceert en deelt met rust, kalmte, geduld en veel passie zodat een ieder zich op zijn of haar gemak voelt om naar hun eigen niveau en snelheid deel te nemen aan zijn lessen en workshops.