Back
Workshops

Painting

Faria van Creij-Callender

Op donderdag 4, 11, 18 & 25 april 2024 workshops bij NOWHERE, 19:00 – 21:00

+

Op donderdag 11 april 2024 museumbezoek bij VAN GOGH MUSEUM, 15:30 – 17:30

+

Op vrijdag 3 mei 2024 presentatie bij NOWHERE PRESENTS: in NOWHERE, 18:00 – 21:30

+

Op vrijdag 28 juni 2024 presentatie bij VINCENT OP VRIJDAG in VAN GOGH MUSEUM, 19:00 – 23:00

=

€15,- (normaal €25,-)

Voor deelnemers van 15 t/m 27 jaar

Faria van Creij-Callender is een kunstenaar die is gespecificeerd in gelaagde portretten en landschappen, waarin ze haar veelzijdige gevoel van verbondenheid blijft herinterpreteren. In haar werk wisselt ze af tussen surrealistische en dromerige landschappen. Ze nodigt de kijker uit om te verdiepen in een wereld waar realiteit en verbeelding een gevoel van verwondering en contemplatie oproepen. Grenzen lijken te overstijgen, terwijl haar Surinaamse afkomst en Amsterdam als geboorteplaats samenkomen om nieuwe diepgaande composities te creëren. Door een West-Europese traditionele schilderstijl te gebruiken, voegt ze een andere laag van weergave toe, aangezien ze geen eerdere voorbeelden met vergelijkbare onderwerpen kon vinden.

In deze workshop verkennen we de multiversum-wereld van het toepassen van lagen en kleuren om portretschilderen te verbeteren. De focus zal liggen op het leren schilderen van een breed scala aan huidskleuren, met bijzondere nadruk op bruine en zwarte huidskleuren. Met deze nieuwe kennis wordt je uitgenodigd om te experimenteren met surrealistische composities. Uiteindelijk zullen de kunstwerken te zien in Nowhere én het Van Gogh Museum.

Productiehuis Nowhere organiseert in samenwerking met het Van Gogh Museum workshops naar aanleiding van de tentoonstelling Matthew Wong | Vincent van Gogh. Volg de workshops Tufting van Marian Genet of Painting van Faria van Creij-Callender en krijg tijdens het museumbezoek een rondleiding en schilderworkshop in het Van Gogh Museum op donderdag 11 april 2024. De resultaten van de workshops worden gepresenteerd tijdens Nowhere Presents in Nowhere op 3 mei 2024 én tijdens Vincent op Vrijdag in het Van Gogh Museum op 28 juni 2024.