Back
Workshops

Portrait Painting

Roxy van Bemmel

Op woensdag 7, 14, 21 & 28 juni 2023 workshops bij NOWHERE, 19:00 – 21:00

+

Op woensdag 14 juni 2023 museumbezoek bij VAN GOGH MUSEUM, 16:00 – 17:30

+

Op vrijdag 30 juni 2023 presentatie bij VINCENT OP VRIJDAG – VAN GOGH MUSEUM, 19:00 – 23:00

€10,- (normaal €25,-)

Voor deelnemers van 15 t/m 27 jaar

In de workshop Portrait Painting duiken we in de basistechnieken van het schilderen en wordt je aangemoedigd om vooral in je eigen stijl te schilderen. Je leert hoe je het makkelijkste een portret opzet en maakt het persoonlijk door van eigen foto’s te schilderen. Omdat dit een samenwerking met het Van Gogh Museum is, laten we ons inspireren op de tentoonstelling Van Gogh in Auvers – Zijn laatste maanden en de portretten van Van Gogh, en passen hierop onze eigen technieken toe.

Roxy van Bemmel is een visueel kunstenaar uit Utrecht die figuratieve schilderijen maakt, vooral gefocust op zelfportretten of mensen die haar inspireren. Ze wordt geïnspireerd door persoonlijke ervaringen, kleur en mode. Naast haar praktijk als schilder werkt ze ook als commercieel illustrator, waarbij ze in opdracht illustraties maakt en live illustreert op evenementen.

Productiehuis Nowhere organiseert in samenwerking met het Van Gogh Museum workshops naar aanleiding van de tentoonstelling Van Gogh in Auvers – Zijn laatste maanden. Volg de workshops Experimental Jewelry van Goldiie, Spoken Word van Daniëlle Zawadi & Portrait Painting van Roxy van Bemmel. De resultaten van de workshops  worden gepresenteerd tijdens Vincent op Vrijdag x Nowhere in het Van Gogh Museum, op vrijdag 30 juni 2023.