Back
Workshops

Radio Making

ECHOBOX | Chalice Cox-Hynd & Mohamed Ghabri

Op maandag 4, 11, 18 & 25 november 2024 + op vrijdag 29 november 2024 presentatie bij NOWHERE PRESENTS:

19:00 – 21:00

€25,- voor 4 workshops

Voor deelnemers van 15 t/m 30 jaar

Amsterdam heeft een sterke muziekscene met een enorme rijkdom aan clubs, dj’s, artiesten, producers, muzikanten en platenlabels. Deze scene verdient een onafhankelijke, non-commerciële, wereldwijd georiënteerd radio platform. De laatste tien jaar is deze rol rijkelijk vervuld door webradio pionier van Amsterdam, Red Light Radio. ​Na de opheffing van Red Light Radio (juni 2020) is er een vacuüm ontstaan. Deze leegte wilt Echobox niet alleen opvullen, maar ook door ontwikkelen naar een nóg omvangrijker, muzikaal platform dat de eigenzinnige, multiculturele stad Amsterdam vertegenwoordigt.

Webradio’s gericht op muziek zijn een relatief nieuw fenomeen. De laatste tien jaar is het aantal stations wereldwijd exponentieel gegroeid. In de meeste gevallen heeft het een spontane ontwikkeling gekend, met alle voordelen en nadelen van dien. Vaak gaat dit Do-It-Yourself enthousiasme ten koste van kwaliteit en ontstaat er een ongecontroleerde wildgroei aan stations. Met Echobox is het doel een platform te creëren dat het enthousiasme van DIY webradio behoudt, maar streeft naar de kwaliteitsstandaarden van de traditionele FM radio. Daarnaast wilt Echobox de luisteraar stimuleren zoveel mogelijk live te luisteren. Echter wilt Echobox ook graag specifieke tijdsloten wijden aan ingezonden shows. Dit zodat mensen die niet fysiek aanwezig kunnen zijn wel deel uit kunnen maken van het programma. Onze website, app en social media kanalen zullen daar een belangrijke rol in vervullen.

In deze workshopreeks leer je hoe je radio maakt, een goed concept ontwikkeld voor een show en duik je de studio in om je eigen radioprogramma op te nemen.