Back
Workshops

Socratic Dialogues

Tiare van Paridon

Op woensdag 4 mei 2022: LIEFDE

Op woensdag 11 mei 2022: SEKSUALITEIT

Op woensdag 18 mei 2022: VRIENDSCHAP

Op woensdag 25 mei 2022: IDENTITEIT

19:00 – 21:00

€7,50 per workshop

Voor deelnemers van 15 t/m 27 jaar

Socrates, een van de bekendste westerse filosofen, vond dat mensen vaak hun mening geven zonder er eerst goed over te hebben nagedacht. Hij bracht zijn leven door op de markt van Athene en bestookte iedereen met vragen. Hij vroeg mensen om zelf na te denken in plaats van uit te gaan van ‘algemeen geaccepteerde meningen’. Een gesprek met Socrates maakte dat mensen een nieuwe, eigen kijk op de dingen ontwikkelden.

In de workshop Socratic Dialogue duiken we in de filosofie van Socrates en oefenen we met de ‘socratische mindset’. Je leert hoe je concrete vragen kan stellen, hoe je je oordeel uitstelt en hoe je op een gelijkwaardige manier het gesprek aan kan gaan over uiteenlopende onderwerpen. Dit doen we door het voeren van een socratisch gesprek over één thema dat je samen gaat verkennen.

De gesprekken worden begeleid door Tiare van Paridon, zij is filosoof en schrijfster, en geeft workshops in de socratische gespreksvoering bij ‘Het Socratisch Gesprek’ in Amsterdam.

Per workshop zijn er 8 plaatsen beschikbaar. Schrijf je in voor het thema dat jouw gedachten prikkelt, waar je vragen over hebt en dat je graag met andere deelnemers onderzoekt!