Back
Workshops

Songwriting

Cero Ismael

Op maandag 1, 8, 15 & 22 april 2024 + op vrijdag 3 mei 2024 presentatie bij NOWHERE PRESENTS:

19:00 – 21:00

€25,- voor 4 workshops

Voor deelnemers van 15 t/m 27 jaar

De rijzende ster uit Amsterdam, Cero Ismael, deelde in maart 2022 zijn langverwachte en klank bepalende tweede EP-project ‘As Much As You Did Before’. Cero Ismael vervolgt zijn verhalen vertellend proces, na zijn eerlijke en meeslepende debuut EP ‘Blue Man’.

Een emo rap/alternatieve R&B-verteller, als een echte dichter haalt hij inspiratie uit zijn persoonlijke weg en kiest zijn woorden verstandig om thema’s als liefde, angst, woede, eenzaamheid, zelfliefde en acceptatie, mentale gezondheid en meer te onderzoeken. Zijn schrijven en optreden vertonen een stereotype doorbrekend patroon. Cero toont zich kwetsbaar en emotioneel.

Cero Ismael, een meeslepende artiest die zijn eigen unieke en betoverende versie van alternatieve hiphop maakt, heeft vroege fans geclaimd zoals Highsnobiety, i-D, Hunger, The Independent, Complex, The Line of Best Fit, Jamz Supernova en meer.

Geboren en getogen in de buitenwijken van Amsterdam, gebruikt de Nederlandse kunstenaar, rapper, producer, zanger en songwriter muziek als een vorm van zelfgenezing en deelt hij zijn eigen verhalen met verleidelijke openhartigheid. Beïnvloed door zijn eigen persoonlijke verhaal en worstelingen, groeide Cero Ismael op in een smeltkroes van verschillende culturen (Nederlands, Indonesisch en Surinaams). Hij vond al vroeg troost in liefde, religie, spiritualiteit en muziek, wat al snel zijn leven en focus werd. Hij begon voor het eerst met het maken van muziek op 11-jarige leeftijd. Aanvankelijk geïnspireerd door zijn muzikale familie (zijn oma in gospel en zijn vader een begaafd muzikant), werden Cero’s vroegste invloeden op zijn eigen geluid ontwikkeld door zijn ontdekking van zelfgemaakte trapartiesten zoals Soulja Boy, Lil B, Chief Keef en meer. Op zijn zoektocht naar meer diepte werden de klanken van R&B, indie en soul een grote inspiratie van zijn sound.