Back
Workshops

Trashion

Robin Bruisje

Op woensdag 3, 10, 17 & 24 november 2021 + op vrijdag 26 november 2021 presentatie bij NOWHERE PRESENTS:

19:00 – 21:00

€25,-

Voor deelnemers van 15 t/m 25 jaar

Registratie is verplicht!

Ben je ontevreden over je kledingkast, maar wil je niet je geld uitgeven aan nieuwe kleren en juist leren hoe je iets nieuws kan maken van iets ouds? Wil je meedoen aan een epische upcycle fashion show? Dan is deze workshop perfect voor jou!

In deze workshopreeks van 4 keer 2 uur leer je eerst wat technieken om kleren te repareren of upcyclen (denk aan: van twee t-shirts één maken, van lange broek naar shorts) onder begeleiding van Robin, mode-activist bij XR Fashion Action, die je ook helpt met ideeën en inspiratie. Je leert de basics op de naaimachine en wat handwerktechnieken. Leg dus alvast wat kleren die je niet meer past of niet meer draagt klaar, ook als ze kapot zijn, dan blazen we ze samen nieuw leven in. Ook losse lappen stof zijn welkom. We maken voor iedereen een outfit om te dragen tijdens de fashion show. Daarna gaan we aan de slag met textiel inkt en stencils, waarmee we de kledingstukken gaan upgraden naar je eigen smaak en visie. De creatieve mogelijkheden zijn eindeloos! In het tweede deel van de workshops gaan we aan de slag om een eigen bucket hat te maken. Hiervoor kan je een oude broek, een stuk oud gordijn of elk ander redelijk stevig katoenen materiaal gebruiken. Deze bucket hats kunnen we laten matchen met de outfits en helemaal persoonlijk maken met de stencils.

Robin (die/hen) is modemaker, filosofiedocent, tattoo-artist en activist. Diens filosofie is ‘Thrift and Thrive’ wat zoiets betekent als: doe het met wat je hebt, dan bloei je op. We kunnen creativiteit vinden in het werken met materialen die weggegooid zijn, of het nou textiel, groenten of plastic is. Daarmee helpen we ook de afvalbergen die de mensheid veroorzaakt verkleinen. Robin heeft al 15 jaar ervaring met de naaimachine en ook een eigen atelier in Amsterdam Nieuw-West, waar die ook veel met textiel bedrukken doet. Kleding is een manier om jezelf en je mening te uiten, mode kan een vorm van protest zijn! Fashion Action doet creatieve acties om de misstanden in de mode-industrie aan te kaarten en is verbonden aan Extinction Rebellion.