SCHOOL PROJECTEN

PROJECTEN EN PROGRAMMA'S OP MAAT

Nowhere maakt al meer dan tien jaar school projecten op maat. Van basisschool tot VO. Van MBO, HBO en universiteit en alles ertussen in.
Samen met ons netwerk van ervaren workshopmasters (die altijd zelf ook uitvoerend kunstenaar zijn) maken wij projecten van zeer klein en persoonlijk, tot schoolbreed.
Spoken Word, songwriting & muziekproductie, dj’ing, dans, fashion, mural/graffiti, beatbox, fotografie, theater. Van één discipline tot een multidisciplinair aanbod. Altijd staat de creativiteit- en het verhaal van de leerling centraal.

Voor meer informatie, stuur een mail naar educatie@nowhere.nl

In 2006 werd het Columnfestival door Nowhere opgericht als platform voor jonge opiniemakers. Het groeide uit van een klein feestje voor vier klassen tot een jaarlijks festival (ism Het Parool en Pakhuis De Zwijger) voor meer dan duizend Amsterdamse middelbare scholieren.

columnfestival.nl

Nowhere is als oprichter van Poetry Circle Nowhere pionier en toonaangevend in het Spoken Word genre en beschikt over de beste workshopmasters uit het land.

Een goede rap of songtekst, wat is dat eigenlijk. Het klinkt soms verraderlijk eenvoudig, maar er komt meestal heel wat kijken bij het bedenken, maken en opnemen van een track. Laat de leerlingen kennis maken met dit proces en laat ze als kers op de taart hun eigen track opnemen.

Met je oren en je hart. Jouw favoriete muziek in de mix. Met beschikking over alle faciliteiten die je ook in een club vindt.

De taal van de beweging. Elke spier, elk geluid, elke gedachte. Samen één en allemaal individueel. Voor wie niet bang is om te zweten. Niet bang is om te vertellen wat hem of haar beweegt.

Wat je draagt vertelt iets over wie je bent; kleding is identiteit. Ontdek de wereld van het custom-design en re-design. Leer een t-shirt ontwerpen of leer hoe een naaimachine werkt. Maak vooral wat je zelf mooi vindt!

Hoe maak je van een lelijke betonnen muur een kunstwerk. Hoe claim je de openbare ruimte. Hoe verhoudt kunst zich tot vandalisme. Hoe werkt de vormgeving? De muur in de tuin van Nowhere is jouw canvas.

Omdat je meer kan doen dan praten met je stem. Ben jij benieuwd hoe je van jouw stem een instrument kan maken? Maak van je hart geen moordkuil. Maak van je mond een drumstel.

Relevanter dan ooit. De wereld van de beeld-taal. Maar wat is eigenlijk een goede foto? Wat bepaalt de waarde van een beeld? Ontdek de wereld van de fotografie met spiegelreflexcamera’s en lichttheorie. Een beeld zegt meer dan…

Voor de verbeeldingskracht. Voor wie als kind al deed alsof ‘ie een personage uit een tv-serie was. Voor wie probeert onaangekondigde sketches op te voeren tijdens familiebijeenkomsten of voor wie wat te vertellen heeft of denkt wat te vertellen te hebben. De vloer is van jou.