Nowhere

PODIUM

Ons podium is jouw podium. Nowhere is dé plek waar je nieuw werk kan uitproberen, of je eigen evenement vorm kan geven. Bij Nowhere maken wij het podium zo groot als jij wil. Groots op een klein podium vinden wij net zo belangrijk als een weg banen voor de nieuwe garde naar de grote podia. Van de Lyrical Nights op ons eigen podium tot aan Babs’ Woordsalon op Lowlands. 

REPETEREN

Oefening baart kunst. Bij Nowhere is het podium van jou. Check hier onze ruimtes. Wil je de DJ-studio reserveren, dat kan hier. Wil je meer informatie over de mogelijkheden, stuur dan een mail naar info@nowhere.nl of bel 0204636912.

NOWHERE PRESENTEERT

Een avond die helemaal draait om een van de vele artiesten en/of communities die Nowhere rijk is. Laat je inspireren! 

YELLOW BRICK ROAD

Een ontmoeting van stijlen, woorden, geluiden en verhalen. Waarin we hokjes afbreken en bij elkaar over de schutting kijken. Laat je verrassen door showcases van aanstormend talent op het gebied van theater, dans, spoken word, muziek en meer. Een samenwerking tussen Nowhere, Amsterdam Roots, DEGASTEN, Amsterdamse Jeugdtheaterschool, Don’t Hit Mama, Studio 52nd en Poetry Circle Nowhere.

WORTELS EN CASSAVE

Door Onias Landveld
Verhalen van mijn ontstaan: Wortels en Cassave. Onias Landveld is een in Suriname geboren verhalenverteller. Kind van ouders uit twee marron culturen is hij: “zwart in het kwadraat”. Zijn roots zijn in Suriname maar hij heeft wortel geschoten in Nederland. Grootgebracht met Blomgomma, Fiadoe en Bojo, zit zijn verleden om zijn smaakpapillen omwonden. En daarom spreekt hij soms verlekkerd met een tongval hier ver vandaan. Maar hij is ook de stadsdichter van Tilburg en liefhebber van kersenflappen en worteltaart. Niet schuw van de kou en al met al toch een Nederlandse woordkunstenaar. Zijn identiteit is gevormd door fragmenten en situaties. Hij vormde die om tot gedichten, spoken-word teksten en verhalen. Sommige lachwekkend, anderen snijdend tot op het bot maar altijd eerlijk en vormend. En dat maakt hem tot wie hij is. Een zwarte, Surinaamse geboren verhalenverteller, met een Nederlandse nationaliteit.

PAPIA

The Birth of a Language

Het gepraat, het gesprek. Papia betekent praten in het Papiaments. De geschiedenis van deze taal is intrigerend, omdat ze ontstaan is in een tijd waarin mensen uit verschillende werelddelen op Curaçao kwamen wonen. Het Papiaments is het bewijs dat taal alle sociale en culturele verschillen kan overstijgen. Onbegrip was het startpunt van iets nieuws.

Papia is een muzikale, poëtische en visuele voorstelling over de oorsprong van het Papiaments en de talige mens. Begint de ontwikkeling van taal met luisteren? Hoe spelen ritme, klank en articulatie samen? En wat is eigenlijk de noodzaak van een gezamenlijke taal? Voorafgaand aan de voorstelling wordt het publiek opgewarmd met een mini-crashcourse Papiaments, met een knipoog!

BABS' WOORDSALON

Het is een salon, club en sociëteit in één, die op verschillende festivals staat en waar via de kunst van het gesproken woord actuele thema’s bedicht, bezongen en besproken worden. Een veilige haven voor dichters, zangers, muzikanten en andere ‘declameurs’ die veel te zeggen en weinig te schreeuwen hebben.

Babs’ WoordSalon is een afwisselende samenkomst van schrijvers en performers in een ‘jazzclub’-setting, waarbij het publiek hier en daar zelf in de schijnwerpers staat. Een huwelijk tussen artiesten uit verschillende nesten: tussen gelauwerde schrijvers en ondergrondse poetry slammers, tussen muzikanten en woordkunstenaars. Samen delen ze de liefde voor het gesproken en gezongen woord en een afkeer van hokjes en conventies.

Circle sessions is dé (open) podium avond voor jong spoken word talent. Poetry Circle host circle sessions in Amsterdam, Rotterdam, Tilburg, Eindhoven, Zwolle en Leeuwarden. Laat je inspireren door zinnenprikkelende combinaties van poezie, muziek, dans en meer.