Nowhere

PODIUM

Ons podium is jouw podium. Nowhere is dé plek waar je nieuw werk kan uitproberen, of je eigen evenement vorm kan geven. Bij Nowhere maken wij het podium zo groot als jij wil. Groots op een klein podium vinden wij net zo belangrijk als een weg banen voor de nieuwe garde naar de grote podia. Van de Lyrical Nights op ons eigen podium tot aan Babs’ Woordsalon op Lowlands. 

REPETEREN

Oefening baart kunst. Bij Nowhere is het podium van jou. Check hier onze ruimtes. Wil je de DJ-studio reserveren, dat kan hier. Wil je meer informatie over de mogelijkheden, stuur dan een mail naar info@nowhere.nl of bel 0204636912.

LYRICAL NIGHT

De lyrical Night is een podiumavond waar je met de professionele artiesten van Nowhere’s huisband onder leiding van Andy Ricardo je nieuwe repertoire kunt uitproberen voor publiek, of je bestaande repertoire in een nieuw jasje kunt steken.

BABS' WOORDSALON

Het is een salon, club en sociëteit in één, die op verschillende festivals staat en waar via de kunst van het gesproken woord actuele thema’s bedicht, bezongen en besproken worden. Een veilige haven voor dichters, zangers, muzikanten en andere ‘declameurs’ die veel te zeggen en weinig te schreeuwen hebben.

Babs’ WoordSalon is een afwisselende samenkomst van schrijvers en performers in een ‘jazzclub’-setting, waarbij het publiek hier en daar zelf in de schijnwerpers staat. Een huwelijk tussen artiesten uit verschillende nesten: tussen gelauwerde schrijvers en ondergrondse poetry slammers, tussen muzikanten en woordkunstenaars. Samen delen ze de liefde voor het gesproken en gezongen woord en een afkeer van hokjes en conventies.

PAPIA

The Birth of a Language

Het gepraat, het gesprek. Papia betekent praten in het Papiaments. De geschiedenis van deze taal is intrigerend, omdat ze ontstaan is in een tijd waarin mensen uit verschillende werelddelen op Curaçao kwamen wonen. Het Papiaments is het bewijs dat taal alle sociale en culturele verschillen kan overstijgen. Onbegrip was het startpunt van iets nieuws.

Papia is een muzikale, poëtische en visuele voorstelling over de oorsprong van het Papiaments en de talige mens. Begint de ontwikkeling van taal met luisteren? Hoe spelen ritme, klank en articulatie samen? En wat is eigenlijk de noodzaak van een gezamenlijke taal? Voorafgaand aan de voorstelling wordt het publiek opgewarmd met een mini-crashcourse Papiaments, met een knipoog!

Circle sessions is dé (open) podium avond voor jong spoken word talent. Poetry Circle host circle sessions in Amsterdam, Rotterdam, Tilburg, Eindhoven, Zwolle en Leeuwarden. Laat je inspireren door zinnenprikkelende combinaties van poezie, muziek, dans en meer.