Back
Workshops

Fashion: Research, Design & Performance

Irene Ha

Op donderdag 7, 14, 21 & 28 april 2022 + op vrijdag 29 april 2022 presentatie bij NOWHERE PRESENTS:

19:00 – 21:00

€25,- voor 4 workshops

Voor deelnemers van 15 t/m 27 jaar

Onder het alias ‘Baby Reni’ ontwikkelde Irene Ha haar eigen merk, waarin ze niet alleen kritisch de mode industrie, maar ook haar diasporische Vietnamees-Nederlandse identiteit, onder de loep neemt. Zelf omschrijft ze het als een dubbele ‘culture shock’ die zij ervaart als dochter van migranten: zo voelden haar ouders zich in het begin vervreemd in Nederland, en voelt Irene zich op haar beurt weer gevangen tussen twee culturen in.

In haar mode staat centraal hoe zij een nieuw thuis vond op het internet – in limbo tussen het Westen en het Oosten, tussen URL en IRL. Gaandeweg ontwikkelde zij een volledig eigen esthetiek en beeldtaal. Zo archiveert ze de visuele verschijnselen van willekeur die ze in haar dagelijks leven ervaart, en verweeft zij digitale taal – zoals memes en emoji’s – in haar werk.

In de workshop zal de nadruk gelegd worden op fashion research. Hoe je door middel van gevonden voorwerpen en beelden een archief kan opbouwen, om van daaruit zelf een item of kledingstuk te ontwerpen die jouw verhaal verteld.