Back
Workshops

Kickstart Je Onderneming

Sierra – Bar Bario

Op maandag 5, 12, 19 & 26 september 2022 + op vrijdag 30 september 2022 presentatie bij NOWHERE PRESENTS:

19:00 – 21:00

€25,- voor 4 workshops

Voor deelnemers van 15 t/m 27 jaar

Sierra (22, zij/haar), oprichter en eigenaar van Bar Bario, besloot een safe space te creëren die zij nog miste: een plek waar zij en haar vrienden zich altijd veilig en thuis zouden voelen. Bar Bario moest een kleurrijk café worden met ruimte voor zowel avonden barhangen als inspirerende, inclusieve evenementen.

De droom was er, maar wat komt er eigenlijk allemaal bij zulk ondernemerschap kijken? Het opknappen en inrichten van haar bar ging Sierra prima af, maar over alle vergunningen, businessplannen en exploitatieprognoses had ze van te voren niet nagedacht.

Nu, bijna een jaar na opening, is Bar Bario een plek geworden die mensen van kleur, Trans en Queer mensen hun stamkroeg kunnen noemen. Sierra realiseerde haar droom, en kijkt trots terug op een periode van vallen en opstaan: een bomvolle kroeg op een vrijdagavond, geweldige Trans-, Queer- en BPOC evenementen, maar ook vroege ochtenden met een bureau vol administratief werk. Ze verheugt zich op de toekomst van haar bar en is blij dat ze zichzelf in het diepe heeft gegooid.

Tijdens deze workshop deelt Sierra haar ervaringen en gaat ze jullie helpen met de eerste stappen van het opzetten van een eigen bedrijf. Ze wijdt de workshops aan het in kaart brengen van het proces van een eigen onderneming: van idee tot praktijk. Daarin ligt de focus op zelfvertrouwen en passie; volgens Sierra de belangrijkste redenen die Bar Bario maakten tot wat het nu is.