Back
Workshops

NOWHERE op IJBURG: Collage Expression

Tisja Janssen

Op maandag 4, 11, 18 & 25 maart 2024 + op vrijdag 29 maart 2024 presentatie bij NOWHERE PRESENTS:

19:00 – 21:00

€25,- voor 4 workshops

Voor deelnemers van 12 t/m 27 jaar

(Speciaal voor IJburgers)

LET OP: deze workshops vinden plaats in Factor IJ, Pampuslaan 11, 1087 MB Amsterdam

 

Tisja Janssen is conceptueel kunstenaar en een van de twee makers van Sisters Janssen. Tisja creëert concepten, waarbij ze zichzelf visueel uitdrukt door middel van verschillende media zoals collages, installaties, creatieve concepten, kleding en looks. Haar belangrijkste inspiratiebron zijn vrouwen en hun vele lagen en uitdrukkingen. Diep verbonden met de intuïtieve, creatieve en goddelijke aard die in elke vrouw aanwezig is, blijft ze haar innerlijke en uiterlijke wereld verkennen. Samen met haar zus Ziarah Janssen vormen ze Sisters Janssen waarin ze hun passies van co-creatie combineren en een gemeenschap van gelijkgestemde zussen hebben aangetrokken. Strevend naar een inclusieve en kleurrijke toekomst, in elke betekenis van het woord, komen hun creaties voort uit hun wortels van gemengd zijn en hun levenslange rolmodel en moeder (kunstenaar Helen Martina).

Collages kunnen dienen als middel voor persoonlijke expressie en verkenning. Met collages integreer je elementen die aspecten van je identiteit, ervaring en emoties vertegenwoordigen. Je bent in staat om een visuele weergave van je binnenwereld te creëren. In zijn meest basale vorm omvat collage het samenstellen en in lagen aanbrengen van verschillende materialen zoals papier, foto’s, stof, gevonden voorwerpen en andere elementen om een nieuwe compositie te creëren. Kunstenaars gebruiken deze materialen om thema’s te verkennen, te experimenteren met texturen en kleuren, en conceptuele of esthetische ideeën over te brengen. Kunstenaars die zowel traditionele als digitale technieken gebruiken om unieke en visueel aantrekkelijke composities te creëren. Het wordt gewaardeerd om tegenstellingen te creëren, grenzen tussen verschillende media te vervagen en traditionele opvattingen over het maken van kunst uit te dagen.

Collages kunnen worden gebruikt om beter begrijpen wie je bent, waar je van houdt en waar je voor staat. Het is een directe lijn naar je onderbewustzijn en innerlijk kind. Tijdens de Collage Expression workshops nodigt Tisja je uit om af te stemmen op je intuïtie voor kleuren, vormen en je creatieve flow te herontdekken.