Back
Workshops

Shortfilm: Tools & Story

Karim Ouri

Op woensdag 3, 10, 17 & 24 november 2021

19:00 – 21:00

€25,-

Voor deelnemers van 15 t/m 25 jaar

Registratie is verplicht!

In deze 4 workshops werk je aan een korte film waarbij je verhalen opzoekt uit je dagelijks leven, je eigen ervaringen of je omgeving. Je gaat uitzoeken waar voor jou als maker je talenten en interesses liggen en denkt reflectief na over waarom je een bepaald verhaal wil vertellen. Vervolgens leer je wat er nodig is om dit verhaal op je eigen manier te vertalen in beeld en geluid.

Tijdens de workshops leer je de basisprincipes van het filmmaken waaronder beeldcompositie, geluid, montage en camera. Vervolgens ga je met deze technieken aan de slag om individueel of in groepsvorm te werken aan je eigen korte film!

Voor deze workshops heb je een (goede) laptop nodig voor de montage. Neem je deze zelf mee?

Karim Ouri is regisseur en producent van voornamelijk documentaires, televisieprogramma’s en videoclips. Hij studeerde aan de filmacademie in het Verenigd Koninkrijk en maakte daar verschillende korte docu’s, essay films en speelfilms. Karim is een maatschappelijk betrokken en reflectieve filmmaker die zich in zijn werk regelmatig richt tot verhalen en karakters waarmee hij in zijn persoonlijk leven in contact komt.